50% Korting op tweede paar glazen!

Zin in een extra bril? Je draagt immers niet altijd dezelfde schoenen of kledij!
bij Optiek Herpol krijg je het tweede paar glazen aan de helft van de prijs, en dat tot 6 maanden na aankoop van je nieuwe bril!

Heb je lenzen maar weet je niet goed wat te doen?
Geen nood hieronder hebben we een handig stappenplan om jou te helpen.

Was je handen met een milde zeep, spoel ze af en droog ze met een pluisvrije handdoek. Zorg ervoor dat de afvoer van de wastafel gesloten is.

Maak er een gewoonte van om altijd met hetzelfde oog (links of rechts naar keuze) te beginnen. Zo vermijd je verwarring. Haal de lens voorzichtig uit de verpakking of de lenshouder. Gebruik geen pincet of andere voorwerpen. Vermijd de lens met je nagels aan te raken. Dit kan de lens beschadigen. Is de lens gescheurd of beschadigd? Gooi de lens weg en neem een nieuwe.

Plaats de lens op de top van je wijsvinger en kijk naar de vorm. Als de randen zich mooi naar binnen vouwen (de lens lijkt op een kommetje) zit ze juist. Als de randen naar buiten krullen (de lens lijkt op een bord) zit de lens binnenstebuiten en moet ze worden omgekeerd. Als een lens binnenstebuiten op het oog wordt gezet, kan deze oncomfortabel aanvoelen en geeft ze geen scherp zicht.

Hou ze even tegen het licht en verzeker je ervan dat ze schoon en stofvrij is en geen scheurtjes of beschadigingen heeft. Als de lens beschadigd is, zet ze dan zeker niet in!

Zet de lens op de top van je wijsvinger. Zorg ervoor dat je vinger droog is, anders blijft de lens plakken en is het moeilijk om ze in te zetten. Kijk recht vooruit in de spiegel en concentreer je op je ogen, niet op je handen. Plaats de middelvinger van dezelfde hand op je onderste ooglid en trek dit iets naar beneden. Gebruik de vingers van je andere hand om het bovenste ooglid iets omhoog te trekken. Plaats de lens direct op het oog. Kijk naar beneden, laat het onderste ooglid los en vervolgens zachtjes het bovenste ooglid.
Voorzichtig knipperen. De lens centreert automatisch. Herhaal de handelingen met de andere lens.

Je bent er niet in geslaagd om je lens in te zetten? Kijk gerust eens naar het filmpje en probeer opnieuw.
Vergeet niet! Spoel de lens grondig af met een steriele saline-oplossing vooraleer opnieuw te proberen.

Ongemak?

Slecht zicht?
Dit betekent dat de lens niet gecentreerd op het oog zit. Af en toe kan het voorkomen dat de lens zich tijdens het inzetten of tijdens het dragen verplaatst naar het witte gedeelte van het oog. Als dat het geval is, kijk dan waar de lens zit, sluit je oog en masseer de lens terug naar de plaats tussen de oogleden.

Prikkelingen?
Er zit iets op de lens. Neem de lens uit en kijk of er cosmetica of vuildeeltjes zijn achtergebleven. Spoel de lens grondig met steriele saline voor je de lens weer in het oog plaatst. Als de lens beschadigd is, zet ze dan niet meer in!