Streling voor het oog!

Optiek Herpol wou in 2012 verhuizen naar een centrale gelegen pand, vlot bereikbaar en met meer parkeergelegenheid. Een winkel op de Markt in Deinze bleek aan deze voorwaarden te kunnen voldoen. Aan JUMA architects werd gevraagd om een nieuw interieur te tekenen.

Het pand in kwestie is zeer diep en tegelijkertijd smal met weinig natuurlijke lichtinval tot gevolg. Juma ging met deze beperkingen aan de slag met tot doel de minpunten om te vormen tot kwaliteiten.

Net achter de etalage heeft Juma de verkoopstafel gepositioneerd zodat die kan genieten van zoveel mogelijk licht. Op die manier is er van buitenaf ook nog eens activiteit waar te nemen, wat de winkel alleen maar aantrekkelijker maakt. Ter hoogte van het smalste gedeelte van de winkel, werd een grote spiegelwand ontworpen om de ruimte visueel te verdubbelen.

De wand met de brillen bevindt zich tegenover de spiegel en vormt dé eyecatcher van de winkel. De brillen worden gepresenteerd tussen een spel van diagonale lijnen. Dit unieke concept animeert de gehele winkel zonder afbreuk te doen aan het feit dat de brillen zelf alle aandacht moeten krijgen. Achteraan bevindt zich het atelier dat gescheiden wordt van de winkel door een wand in gefumeerd grijs glas. Zo behoudt de optieker op elk moment het overzicht in zijn winkel.

 

Het kleurenpalet is overwegend wit om alles zo licht mogelijk te houden. Als tegengewicht werden er warme houtaccenten toegevoegd. De stoeltjes aan de verkoopstafel werden gestoffeerd in een kleurtint die perfect harmonieert met het hout.