Zonnebrillen

Ontdek onze Zonnebrillen op Sterkte

Met meer dan 225 Kleuren in haar assortiment heeft Seiko een enorm aanbod.

Natuurlijk kan je voor een zacht prijsje de welbekende bruine, groene als grijze tinten krijgen. Maar Seiko beschikt ook over een aantal zachte pastelkleuren. Deze kleuren sluiten perfect aan op de huidige modetrend. Een kleuring op maat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Zonnebrillen

Vanaf €75 / paar

Zonnebrillen op sterkte

Welke UV-filter heb je nodig voor je zonnebril?

UV-400, UV-A, UV-B of UV-C?

In principe mag je ervan uitgaan dat een goede zonnebril op zijn minst alle UV of ultraviolette straling filtert uit het binnenkomend licht. Het gaat hier officieel om het onzichtbare UV-licht, tot 380nm binnen het lichtspectrum. Dit staat meestal op een sticker vermeld op het glas of in bijgevoegde informatie van het brillenmerk.

CE-LABEL

Hoe donkerder de glazen, hoe meer zichtbaar licht ze tegenhouden. Deze licht-absorptie wordt uitgedrukt door een CE-normering. Kijk dus altijd naar de CE-markering in de bril of op de bijgevoegde bijsluiter. Deze CE-normering staat los van de andere filters. Het is dus niet omdat een zonneglas amper een kleur heeft, dat er geen filters in zitten. Andersom is het dan ook niet omdat een zonnebrilglas heel donker is, dat het voldoende UV of HEV filtert.

Dit is dus het makkelijkst te controleren als consument.

De CE-normen worden als volgt bepaald:

  • CE-0: Biedt geen bescherming tegen zichtbaar licht.
  • CE-1: Licht bewolkt weer met hogere licht intensiteit.
  • CE-2: Matig zonlicht bij mooi weer in normale Europese omstandigheden.
  • CE-3: Heel zonnig en helder weer in extremere omstandigheden zoals aan zee.
  • CE-4: Heel fel zonlicht in extreme omstandigheden zoals op sneeuw en water en in tropen.

Zonnebrillen kunnen gecombineerd worden met glazen op sterkte. Een zonnebril op sterkte kan u meer rust en comfort bieden. Net zoals bij een gewone bril kan je kiezen voor enkelvoudige of multifocale glazen. Jaar in jaar uit bieden wij je zonneglazen op sterkte aan een zeer scherpe prijs, waar je geen ‘NEE’ kan tegen zeggen !

GEPOLARISEERDE EN GECOATE GLAZEN

Ben je op zoek naar nog meer comfort? Kies dan voor een extra coating op je glazen. Gepolariseerde brillenglazen zorgen voor minder hinderende schitteringen, bijvoorbeeld tijdens het auto rijden of op het water. Een UV-coating zorgt ervoor dat je ogen beschermd worden tegen schadelijke zonnestralen. Op een bewolkte dag is er ook steeds UV-straling aanwezig. 

MAAR ER IS NOG MEER

Een goede zonnebril beschermt je ogen zoveel mogelijk tegen schadelijke straling van zonlicht. Iedereen denkt onmiddellijk aan UV-straling, maar ook HEV-licht is heel schadelijk. HEV of High Energy Visible Light is het zichtbare hoog energetisch blauw en violet licht in het spectrum tussen 400 en 500nm. Vroeger dacht men dat HEV-licht – of violet-blauw licht – enkel schadelijk was voor de huid, maar onderzoek wijst nu uit dat het ook onze ogen kan beschadigen. Overmatige blootstelling aan HEV licht kan leiden tot allerlei klachten zoals droge ogen, wazig zich, hoofdpijn, vermoeide ogen. De schadelijke effecten van HEV-licht worden zelfs in verband gebracht met maculaire degeneratie.

HEV-licht is de laatste jaren een hot topic in zonnebescherming. Zowel wat zonnebrillen als huidbescherming betreft, is hierover veel te doen. Lange blootstelling aan dit violet-blauw

Benieuwd naar onze zonnebrillen?

Maak uw afspraak of kom vrijblijvend langs in onze winkel te Deinze.