Brillenglazen

Aanbieders van goedkope brillen willen je graag laten geloven dat alle brillenglazen ongeveer hetzelfde zijn. Maar niets is minder waar!

Juist op het gebied van brillenglazen is er de afgelopen jaren énorm veel veranderd, want ieder oog is uniek.

Er zijn enkelvoudige, maar ook multifocale brillenglazen. Specifieke glazen voor computerwerk, of glazen die extra contrast geven bij het autorijden.

Bij ons bent u zeker van onafhankelijk én deskundig advies.

Brillenglazen

Premium Partners

Wij delen met onze wereldspelers dezelfde passie:
Hightech brillenglazen.

Ons aanbod bestaat uit een breed gamma brillenglazen voor een uitmuntend zicht op elke afstand. Door rekening te houden met uw individuele parameters, wordt een brillenglas geselecteerd dat u maximaal visueel comfort garandeert.

De afgelopen jaren zien we een grote ontwikkeling voor meer specifieke toepassingen. Ook wordt veel aandacht besteed aan de bescherming van de ogen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en de straling van blauw licht van beeldschermen.

Wat Kosten Brillenglazen?

Uit bovenstaande zal duidelijk zijn dat die vraag niet eenvoudig te beantwoorden is.

Neemt u genoegen met massaproductie en oudere designs of wilt u profiteren van de nieuwste inzichten en innovaties? Wij hebben alles in huis en adviseren u graag over de voor- en nadelen van de verschillende ontwerpen.

Tekening Brillenglazen
Soorten brillenglazen

Zonnebrillen

De meeste zonnebrillen kunnen worden voorzien van glazen op sterkte. Hierbij is de keuze in kleuren zonneglazen vrijwel onbeperkt.

Je kunt kiezen voor het type glas en voor de kleur waarbij je het meeste comfort ervaart en die qua uitstraling het beste bij je past.

Van licht tot zeer donker en weerspiegeld, de keus is aan jou!

Enkelvoudige Brillenglazen

Heb je moeite met in de verte kijken? Of zijn de letters in je favoriete boek wazig? Dan kunnen enkelvoudige brillenglazen een oplossing zijn. Enkelvoudige brillenglazen worden gebruikt bij oogafwijkingen voor veraf of voor nabij. Glazen voor nabij zijn ook bekend als ‘een leesbril’. Enkelvoudige brillenglazen zijn in veel verschillende soorten en varianten verkrijgbaar. Denk je dat je glazen te dik zullen zijn voor het fijn uitgekozen montuur? Dat hoeft niet! De glazen zijn tegenwoordig veel dunner en lichter in vergelijking met vroeger. Je kan in elk montuur enkelvoudige brillenglazen plaatsen, dat maakt de keuze mogelijkheden enorm.

Multifocale Brillenglazen

Multifocale brillenglazen zorgen voor een helder zicht in de verte maar ook op leesafstand. Anders dan vroeger gaat de overgang van veraf naar dichtbij bij kwalitatief goede brillenglazen zo geleidelijk dat je er niets van merkt en zonder problemen op alle afstanden haarscherp ziet. Juist bij deze categorie brillenglazen is er de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt. De designs zijn aangepast aan de nieuwste inzichten en hogere indexen zorgen voor mooie, dunne en lichte glazen.

PC Glazen

Ons kijkgedrag is de afgelopen jaren drastisch veranderd. We zitten veel meer achter een beeldscherm, kijken vaak op onze smartphones en lezen zelfs boeken op onze tablets. Traditionele multifocale brillenglazen zijn niet altijd ideaal voor beeldschermwerk. Bij office glazen worden de diverse verschillende kijkafstanden naar bijvoorbeeld beeldscherm en toetsenbord zo ingeslepen dat je comfortabel en ontspannen achter je computer kunt zitten en je hoofd niet in onnatuurlijke houdingen hoeft te draaien. Dat laatste leidt namelijk vaak tot nek- en rugklachten en veroorzaakt onnodige vermoeidheid en hoofdpijn. De kijkafstand en kijkrichting worden zorgvuldig opgemeten, individueel bepaald en perfect op je werksituatie afgestemd.

Smart Zoom Glazen

Door al dat gebruik van computers, smartphones en tablets kijken we niet alleen veel meer op korte afstand maar belasten we onze ogen ook veel meer dan vroeger. Onze ogen moeten namelijk veel vaker schakelen tussen veraf en dichtbij. Met een mooi woord heet dat accommoderen. Om die accommodatie een beetje te ondersteunen zijn er speciale brillenglazen ontwikkeld. Ze verminderen de digitale oogstress die zich vaak uit in geïrriteerde ogen, wazig zicht en zelfs hoofdpijn. Heel handig voor jongere brildragers die veel met beeldschermen werken, nog geen multifocale glazen nodig hebben maar een beetje support goed kunnen gebruiken.   

Drive-glazen

Autorijden kan stressvol zijn, zeker ’s nachts. Drive-glazen komen aan die speciale visuele behoeften van chauffeurs tegemoet, die vaak in het donker last hebben van kleurvervaging en gevoelige ogen. Drive-glazen zijn verkrijgbaar als enkelvoudige en multifocale glazen.

Een speciale RoadClearCoat ontspiegeling wordt aangebracht om reflecties van tegenliggers en andere lichtbronnen te verminderen zodat de chauffeur een goed en veilig zicht kan behouden.

Bescherming tegen UV-straling

Moderne en kwalitatief hoogwaardige brillenglazen (ook die zonder kleurtje) beschermen je ogen tegen schadelijke UV-straling en dat is geen overbodige luxe want die straling kan op termijn voor veel nare complicaties zorgen. In feite zou iedereen daarom buitenshuis een bril of zonnebril moeten dragen. Op zonnige dagen is het ook voor brildragers verstandig en prettig de standaard bril te verwisselen voor een goede zonnebril met glazen op sterkte. Die glazen kunnen in iedere gewenste sterkte geleverd worden. Bovendien heb je keuze uit een groot aantal zonneglazen in verschillende kleuren en al of niet met extra’s zoals een polarisatiefilter.

Bescherming tegen Blauw Licht

Digitale apparatuur straalt via beeldschermen blauw licht uit dat de neiging heeft ons dag-nachtritme te verstoren. Te veel blauw licht en te weinig dagelijks zonlicht zijn schadelijk voor onze ogen. Brillenglazen kunnen daarom desgewenst voorzien worden van een blauw licht filter. Wie vaak achter de computer zit, graag en veel games speelt of voor het slapen gaan altijd nog een uurtje op de tablet naar zijn of haar favoriete serie kijkt, kan ook een aparte bril met dit type glazen aanschaffen.